Hitro hlajenje
Hitri zamrzovalnik, ki omogoča perfektno in več trajno hranjenje kuhane hrane z hitro ohladitvijo. Naravna rast bakterij nastane med temperaturami od + 70 ° C do + 10 ° C. Najstrožji mendnarodni pravilniki zahtevajo, da maksimalen čas ohladitve sredice proizvoda iz + 90 ° C do + 3 ° C ni višji od 90 minut.
Šokiranje (hitro zamrzovanje)
Za podaljšanje časa hranjenja hrane za daljše obdobje, je potrebno zamrzniti hrano na temperaturo nižjo od - 18 ° C. Proces zamrzovanja, ki omogoči ohranitev vseh lastnosti hrane ne sme biti daljši od 240 minut. Pomembna je tudi preprečitev nastajanja makrokristalov, ki so odgovorni za degeneracijo hrane. Z uporabo hitrega zamrzovalnika UNOX XK304 se ustvarijo mikrokristali, ki ohranijo svežino in okus hrane, ter omogočijo '' pravkar kuhano '' okus.
Nadzor komore preko glavne peči. Primerno za vse modele malih peči GN 1/1
Produktivnost LAHKO ohlajevanje od +90 °C do +3 °C | 20 kg |
Produktivnost MOČNO ohlajevanje od +90 °C do +3 °C | 22 kg |
Produktivnost LAHKO zamrzovanje od +90 °C do -18 °C | 15 kg |
Produktivnost MOČNO zamrzovanje od +90 °C do -18 °C | 18 kg |
Kapaciteta: | 5 pekačev GN 1/1 |
Razmak med pekači: | 67 mm |
Temperatura: | do -35 ° C |
Napetost: | 230 V |
El. moč: | 1,5 kW |
Dimenzije (ŠxGxV): | 750x812x975 mm |
Teža: | 98 kg |